De eerste steen voor het huidige Weinhaus Steffen werd gelegd in 1794. Drijvende kracht hierachter was Peter Steffen uit Piesport, die het wijnhuis voor het eerst in een document noemde. Ongeveer 125 jaar later bouwden zijn nakomelingen, de broers Johann en Peter, de wijnhandel uit, waardoor de huidige naam WEINHAUS GEBRÜDER STEFFEN ontstond. Destijds oriënteerde het bedrijf zich als pure druiventeler en boer in de loop van de decennia steeds meer op het wijnhuis. In 1930 werd de eerste batch gebotteld onder de naam “1929er Trittenheimer”. Het bottelen van 1.000 liter wijn was in die tijd een gedurfde stap. Toch werden deze in zeer korte tijd zeer succesvol door de broers verkocht. Niets stond de groei van het bedrijf in de weg.

Tegenwoordig runnen Hans Steffen, zoon Roman en zwager Matthias Dockendorff het wijnhuis in de tweede en derde generatie. Uiteraard worden ze gesteund door de hele familie en door zeer betrokken medewerkers. Hoewel de taken relatief duidelijk zijn verdeeld, ziet het bedrijf zichzelf als een modern familiebedrijf waarin het werk samen “hand in hand” wordt beheerst.

Consistentie is de belangrijkste drijfveer. De generaties voor hebben de koers uitgezet om het wijnhuis op een stabiel fundament te zetten en de basisideeën dragen ze nu uit in de komende jaren. De focus ligt altijd op de hoge kwaliteitsnormen voor de wijnen en de duurzaamheid van het management. Als dynamisch wijnhuis hebben ze altijd de vinger aan de pols en serveren ze de wijnen graag aan kenners over de hele wereld. Ze werken niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de generaties die na hun komen. Daarom gebruiken ze opties zoals het fotovoltaïsche systeem om zo duurzaam mogelijk te werken.

Ben je 18 jaar of ouder? Voor bestellingen op deze website moet je 18 jaar of ouder zijn.