Het was de grote plattelandseigenaar en bierindustrieel José Rovisco Pais die zijn boerderijen in Pegões schonk aan de civiele ziekenhuizen van Lissabon.
Daar zou het grootste interne kolonisatieproject worden uitgevoerd, met de vestiging van honderden landbouwparen en de aanplant van 830 hectare wijngaarden.
De Cooperativa Agrícola, gecreëerd door een charter van 7 maart 1958, bood technische en logistieke ondersteuning voor de productie van de eerste Pegões-wijnen.
In de eerste fase van haar bestaan ​​profiteerde de coöperatie van aanzienlijke financiële en technologische steun van de staatssector.
Een fase van bezetting en onevenwichtigheid volgde als gevolg van het voortgaande revolutionaire proces (1975-1976).

Ten slotte heeft de coöperatie de afgelopen 15 jaar een systematische strategie van modernisering en financiële stabilisatie gevolgd met als doel de wijnen van haar merk te verbeteren en te verbeteren.
Gedurende deze periode heeft de coöperatie ongeveer € 15.000.000 geïnvesteerd om de wijnmakerij te voorzien van vinificatie- en koudestabilisatiesystemen, “EPOXY”-coating van de primitieve cementafzettingen, een complex van roestvrijstalen vaten voor fermentatie met temperatuurregeling, vacuümpersen en pneumatiek, moderne vulling en etiketteringslijnen, RWZI, kelders voor het rijpen van wijnen met meer dan 3.000 vaten, werken voor de verbetering en algemene instandhouding van gebouwen en bestrating van fabrieksingangen. Op het gebied van interne organisatie is vooruitgang geboekt met de automatisering van het bedrijf, dat momenteel is gecertificeerd in de NP EN ISO 9001: 2000 en HACCP-norm.

Ben je 18 jaar of ouder? Voor bestellingen op deze website moet je 18 jaar of ouder zijn.