Het verhaal begint bij Château Paul Mas in het gehucht Conas, in de prachtige stad Pézenas, de stad van de beroemde toneelschrijver Molière. De landgoederen breidden zich vervolgens uit naar Montagnac, met de wijngaarden van Nicole en Mas des Tannes, naar Malras bij Limoux, met Domaine Astruc, naar Gaja et Villedieu, met Château Arrogant Frog, en naar Ceyras, met Château Crès Ricards.

De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard
in 1892, toen hij 9 ha wijnstokken verwierf in de Mas de Bicq, nabij het dorp St Pons de Mauschiens (dicht bij Montagnac).
In 1934 brengt Raymond Mas de familiewijngaard naar een oppervlakte van 15 ha in Domaine Montredon (Montagnac).
In 1954 ontwikkelt Paul Mas de wijngaard tot 120 ha (296 acres) met zijn broer, Maxime Mas.
In 1987 geeft Paul Mas 35 ha aan zijn zoon, Jean-Claude, die 13 jaar later Domaines Paul Mas creëert.

Kasteel Paul Mas in Pezenas
Het gehucht Conas in Pézenas is de historische bakermat van Domaines Paul Mas. Gelegen op het landgoed Ile de Conas, heeft het kasteel een lange geschiedenis, die meer dan duizend jaar teruggaat. Domaine de Conas werd in 1792 opgesplitst en op een veiling verkocht. Alleen het kasteel en de molen bleven samen met 27 hectare (66 acres), dat vanaf 1954 eigendom werd van Raymond Mas (de grootvader van Jean Claude).

Paul Mas-wijnen zijn het resultaat van een symbiotische harmonie tussen een buitengewone regio voor het produceren van wijnen, passie voor de wijngaard, respect voor de druiven tijdens de vinificatie en grote kennis van blenden en rijpen: de Paul Mas-stijl. De legende van Vinus, de reiger, begon op de oevers van de Hérault, aan de voet van Château Paul Mas in Pézenas. Languedoc Grands Crus en Grands vins, afkomstig van de wijngaarden in Pézenas of Montagnac, op het landgoed Nicole, vormen dit assortiment, dat ook cepagewijnen met een uitgesproken karakter omvat. Château Paul Mas bestaat uit 3 landgoederen: het kasteel en een wijngaard van 25 ha in Conas, in de buurt van Pézenas, de kelder en een wijngaard van 80 ha in Nicole, in de buurt van Montagnac (waar we de Clos des Mures produceren), en 40 ha in Caux. Op de wijn labels staat Vinus de reiger voor het kasteel van Conas.

De wijnen van Paul Mas worden beschouwd als een vlaggenschip van het merk Sud de France en drukken alle rijkdom en diversiteit van de regio uit.

Domaines Paul Mas heeft ruim 850 hectare wijnstokken op eigen landgoederen, waarvan 30% biologisch. Tel daar nog 1.500 hectare bij gecontracteerde partnerwijngaarden bij op. Ze kunnen daarom blenden met zo’n 45 verschillende druivensoorten, inheems en nobel, uit een fantastisch aanbod van diverse Languedoc-terroirs.
Deze diversiteit is te danken aan de unieke ligging van de regio, begrensd door de Middellandse Zee in het zuiden en de bergen in het noorden, en door zijn geologische formatie.

Ben je 18 jaar of ouder? Voor bestellingen op deze website moet je 18 jaar of ouder zijn.